Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2010 23:17 - 8 начина да се успокоим преди интервю за работа
Автор: sramejlivka88 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1699 Коментари: 0 Гласове:
1



imageПрекарали сте часове, упражнявайки се в предстоящето интервю за работа. Разтревожени сте, дишате дълбоко и очистено. Ако не преодолеете това притеснение може да объркате и смотолевите и най-лесния за вас въпрос. Трябва да се успокоите. Тук са показани осем начина как да се успокоите, преди да проведете важно за вас интервю.

 

1. Дъвчете известно време някаква ментова дъвка или ментов бонбон. Ментата е натурално успокоително, може да ви успокои за минути (просто се убедете, че сте я премахнали от устата си, преди да започне интервюто). Ментовите бонбони също действат добре, но трябва да изберет бонбони без захар, защото съдържанието на захар само ще засили вашата тревожност.

2. Пийте билков чай. Билковият чай също действа успокоително и може да отпусне и да релаксира мускулите ви. Изберете такъв, който е с лека доза кофеин, за да увеличите своята концентрация; може да си сложите лимон, портокал и дори малко зелен чай.

3. Дишайте. Поемайти си дълбоко въздух, за да увеличите притока на кислород в тялото си и да регулирате дишането си. Краткото поемане на въздух обикновено означава, че не използвате дишането по правилния начин. Вдишвайте и издишвайте като броите до четири, повторете това няколко пъти преди да започнете да се чувствате по-уверен в себе си.

4. Избягвайте захар и кофеин. Твърде много кофеин и захар могат да обърнат нервите ви на висока скорост, така че почакайте и вземете дневната си доза от кафе със захар след интервюто. Ако искате да вземете кофеин, изберете по-лека форма, за да ви държи фокусирани и съсредоточени.

5. Яжте нещо, с високо съдържание на протеини. Протеиновите закуски са чудесен начин да се подобри фокуса и също така поддържат вашата кръвна захар балансирана. Прекрасен избор са чаша мляко или парче сирене, или кашкавал, за да ви поддържа балансирани.

6. Измийте лицето си. Студената вода е идеален освежител, когато усетите, че нервите ви са в повечко. Просто измийте веднага тревожността и се разхладете преди да се срещнете с интервюиращите (ако е необходимо да си поставите грим, носете си чантичка за грим, оправете си грима и продължете напред). Добавете и няколко дълбоки вдишвания и ще бъдете готови за интервюто.

7. Тананикайте си. Тананикайте си любимите си мелодии тихичко, за да се оттърсите от напрежението и да успокоите нервите си.

8. Помислете за това какво ще правите, когато интервюто приключи. Помислете за 2-3 неща, които този ден трябва да свършите, освен интервюто. Премествайки фокуса върху другите дейности вие гледате към останалата част от деня (тъй като останалата част от деня все още съществува извън тревожното събитие), ще ви помогне да получите някоя друга преспектива и да отбележите, че това интервю е просто една точка от дневния ред за този ден.



Тагове:   интервю,   начина,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sramejlivka88
Категория: Други
Прочетен: 156442
Постинги: 42
Коментари: 41
Гласове: 42
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930